L’Assemblea General de Visca l’Homeopatia elegeix una nova Junta Directiva

 

El Centre Cultural La Violeta de Gràcia, a Barcelona, ha tornat a acollir l’Assemblea General de VIsca l’Homeopatia!

El passat dissabte 1r de juny de 2024, amb inici a les cinc de la tarda, es va celebrar a la Sala Pissarra del Casal Popular de la Violeta de Gràcia, a Barcelona, l’Assemblea General de socis de Visca l’Homeopatia!.

Hi van assistir una setzena de socis que, després de la benvinguda del president, van seguir i acordar els següents punts de l’ordre del dia:

1. Lectura, si escau, i aprovació de l’acta de l’assemblea anterior.
2. Estat de comptes i nombre de socis.
3. Resum de les actuacions fetes i justificació de la dimissió de la Junta Directiva, a càrrec del president en funcions.
4. Presentació de la candidatura «Per la causa de l’Homeopatia pura, tota simple!», a càrrec de Maria Mercè Pascual (que es proposa com a presidenta de la nova Junta Directiva)
5. Votació de la candidatura presentada.
6. Precs i preguntes.

1. Lectura, si escau, i aprovació de l’acta de l’assemblea anterior.

L’assemblea va aprovar l’acta de l’assemblea anterior, celebrada el 22 d’abril de 2023 a la Cooperativa El Poblet de Barcelona.

2. Estat de comptes i nombre de socis

Pel que fa a l’estat de comptes, la tresorera en funcions ens informà que en data 31 de maig de 2024 l’associació compta amb un saldo de 4.547,02 €.

Pel que fa al nombre de socis, en data 31 de maig de 2024, comptem amb 74 socis. D’ençà de l’abril de 2023 —data de la darrera assemblea—, en què comptàvem amb 50 socis, hi ha hagut un creixement sostenible, amb 24 associats més.

3. Resum de les actuacions fetes i justificació de la dimissió de la Junta Directiva

En aquest punt el president va fer una síntesi de tot allò fet a l’associació des que es va fundar el 10 de setembre de 2016, enguany farà vuit anys, i dels motius que han dut a quatre membres de la Junta, de cinc que la conformaven ara —Montserrat Escayola (secretària), Carina Puy (vocal), Anna Montoliu (Vocal) i Xavier Borràs (president)—, a optar per dimitir, en la passada Junta Directiva del 16 de març de 2024, i obrir un període electoral per, si esqueia, votar una nova Junta Directiva.

Els motius principals de la dimissió, van ser, segons el president:

 1. la impossibilitat de dur a terme el Pla estratègic aprovat en l’Assemblea General de novembre de 2023; la gota que va fer vessar el got ha estat la incompareixença dels propis metges de l’associació als quals s’havia convocat per correu-e i via telefònica a una trobada per debatre sobre el nostre discurs científic.
 2. la impossibilitat de connectar convenientment amb els socis, tant per manca de temps i energies, com per manca de recursos humans;
 3. les pressions i accions antidemocràtiques viscudes al si de la Junta Directiva.

4. Presentació de la candidatura «Per la causa de l’Homeopatia pura, tota simple!»

En aquest punt, la tresorera en funcions i proposant com a presidenta de la nova Junta, Maria Mercè Pascual, va llegir i comentar alguns dels fragments de l’Ideari que volen promoure i que ja es va fer arribar a tots els socis (per bé que també el trobareu en aquest vincle).

5. Votació de la candidatura presentada.

En aquest punt de l’assemblea, es van presentar els noms i càrrecs dels socis que volien conformar la nova Junta Directiva, vuit dels quals eren presents a l’Assemblea General (Lídia Adell va excusar l’absència per malaltia) i es procedí a la votació, amb el resultat següent:

 • 16 vots a favor de la candidatura presentada;
 • 0 en contra;
 • 0 abstencions.

Per bé que Maria Mercè Pascual va presentar l’aval signat per vint socis a favor de la candidatura que presideix, no se li van acceptar ja que els Estatuts de la nostra entitat no admeten el vot delegat, sinó únicament presencial.

Llavors, va ser proclamada la nova Junta Directiva de Visca l’Homeopatia!, que és conformada per nou socis d’aquesta manera:

 • Maria Mercè Pascual Roigé, presidenta;
 • Joaquim Nabona Francisco, secretari;
 • Consol Gadea Gimeno, tresorera;
 • Carme Mestre Blabia, vocal;
 • José Luís Grau de Alós, vocal;
 • Carmen Calella Darriba, vocal;
 • Óscar L. Morales Fernández, vocal;
 • Mónica León Sarabia, vocal;
 • Lídia Adell Permanyer, vocal.

6. Informacions, precs i preguntes

El president va felicitar la nova Junta Directiva. També, va explicar que la setmana del 3 al 9 de juny farà el traspàs de tots els usuaris i contrasenyes de l’Associació: web, adreça de correu-e, llista de correu, Twitter, Facebook, Instagram, etc., i de tot el que calgui per al bon funcionament de l’associació.

La sòcia Anna Carreras, cofundadora de Visca l’Homeopatia!, va preguntar a la nova presidenta, Maria Mercè Pascual, quin és el pla per portar a terme l’Ideari que ha proposat la nova Junta Directiva. La nova presidenta, Maria Mercè Pascual, comenta que es tracta de continuar amb el que s’ha fet fins ara (conferències, tallers, articles…), i el nou secretari, Joaquim Nabona, explica que caldrà empoderar la nova Junta Directiva amb el discurs científic de la SIPS (simplesa inherent al principi de semblança) per fer-lo extensiu a tots els socis i a la societat en general.

Sense més assumptes a tractar, l’assemblea va concloure sobre les 18:00 h, per bé que la nova Junta Directiva va continuar reunida a a la sala.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.