10 d’abril: celebrem el naixement del doctor Samuel Hahnemann, fundador de l’homeopatia

Aquest pròxim 10 d’abril s’escau la commemoració del naixement del doctor Christian Friedrich Samuel Hahnemann (10 d’abril de 1755, Meissen [Saxònia] – 2 de juliol de 1843, París [França]).

Amb motiu d’aquesta celebració l’Associació Catalana per l’Homeopatia Unicista. Visca l’Homeopatia! (ACHUVH), farà un acte d’homenatge a les 12:30 h el mateix dilluns 10 d’abril als Jardins del Doctor Samuel Hahnemann (Avinguda de Sarria, 86), a Barcelona (vegeu-ne el mapa).

A banda d’una humil ofrena floral davant l’estàtua que hi té dedicada, es procedirà, si escau, a la lectura d’alguns breus textos fonamentals del fundador de l’homeopatia, com el text que podríem considerar com la definició definitiva i permanent del que vol dir «homeopatia» (que s’inclou en el darrer paràgraf del «Pròleg» a la 5a (1833) i 6a (1842) edició de la seva obra magna,  l’Òrganon de l’Art i Ciència de guarir.

Creiem que aquest primer acte públic de l’ACHUVH, s’emmarca en els fonaments que ens han mogut a fundar-la, i, en aquest sentit, volem destacar que:

  • Som la primera associació catalana per l’homeopatia unicista existent, nascuda sota l’impuls hahnemannià.
  • Som molts conscients que cal esclarir la confusió ideològica i corporativa homeopatia|pseudohomeopatia acientífica de què són víctimes la resta d’associacions de pacients per l’«homeopatia» ambígua, equívoca i indefinida, i que cal desmarcar-nos-en totalment, perquè sinó no podem tenir cap credibilitat científica i sanativa davant de la societat a l’hora de donar testimoniatge exemplar de la nostra experiència personal homeopàtica.
  • Defensem i promovem socialment com a opció terapèutica, guaridora i preventiva, els avantatges de l’homeopatia, científica i sanativa, que s’alça sobre la simplicitat inherent al Principi de la similitud: l’homeopatia unicista.
  • Promovem el dret de tot malalt a ser tractat de la manera més científica i sanativa possible, és a dir, guaridora, certa, eficient i simple.
  • Ens avala la cientificitat i la legitimitat suprema de l’obra científica, filosòfica i mèdica, positivament revolucionària, del doctor Samuel Hahnemann, així com l’obra pràctica sanativa de tots els metges hahnemannians, homeòpates unicistes, d’arreu, que coherentment l’han aplicada i l’apliquen en cada cas individual.

Tothom que estimi l’homeopatia autèntica i/o que vulgui conèixer l’homeopatia unicista hahnemanniana és convidat a unir-se a l’Associació i a compartir aquesta commemoració cívica d’homenatge i recordatori.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.