Carta oberta a la comunitat científica i a la societat

Amb motiu de la commemoració de la naixença, el dia 10 d’abril, del Dr. Samuel Hahnemann (1755-1843), fundador de l’Homeopatia, l’Associació Catalana per l’Homeopatia Unicista, Visca l’Homeopatia! (ACHUVH), d’acord amb els seus fins fundacionals i en nom de tots els seus associats,  té el deure cívic d’adreçar-se a la comunitat científica i a la societat catalana per manifestar que:

1. L’obra íntegra científica, filosòfica i mèdica, positivament revolucionària, del doctor Samuel Hahnemann encara és una absoluta desconeguda en les universitats, les facultats de medicina, les societats científiques mèdiques, en les associacions de pacients catalanes i en els mitjans de comunicació.

2. El mètode científic mèdic sanatiu, descobert, desenvolupat i presentat a la comunitat científica el 1796 pel doctor Samuel Hahnemann, a partir de 1810 anomenat homeopatia, s’alça sobre:

  • la simplicitat inherent al Principi de la similitud;
  • la unitat desafinació dinàmica del principi vital (homeòrresi) * |símptomes;
  • l’experimentació pura de les substàncies simples dinamitzades en el subjecte sa,

que possibilita, si s’aplica correctament en cada cas individual de malaltia crònica o xacra, la seva guarició certa i previsible (amb el benentès que la guarició encara sigui possible).

3. El mètode científic mèdic sanatiu serveix per a tractar específicament cada cas individual, i d’aquesta manera totes i cada una de les seves diverses parcel·les fisiopatològiques; optimitza l’eficiència de la seva homeòrresi immune i té, així, una extraordinària capacitat guaridora i preventiva. Satisfà, doncs, plenament el dret de tot malalt a ser tractat de la manera més científica i sanativa possible, és a dir, guaridora, certa, eficient i simple.

4. La desconeixença de l’obra científica, filosòfica i mèdica del doctor Samuel Hahnemann, unida a la negligència educativa mèdica del Principi de la similitud i la seva inherent simplicitat —la deu del fenomen ubic i universal de l’analogia, de l’analogia de l’ens, de l’Art, de la Ciència, del mètode científic, del principi vital…— explica:

  • la incapacitat de saber distingir l’homeopatia de la pseudohomeopatia («complementària», complexista, consumista, pluralista) acientífica;
  • la doble confusió homeopatia|pseudohomeopatia, ideològica, social i corporativa existent;
  • el no reconeixement, per part del paradigma biomèdic, materialista i reductor, hegemònic, de la suprema cientificitat insuperada del mètode científic mèdic sanatiu, l’homeopatia.

5. L’única raó per la qual l’homeopatia tota simple, científica, dinàmica, a dia d’avui és tan minoritària, amenaçada de ser totalment absorbida per o confosa en la pseudohomeopatia acientífica, i així anihilada, desprestigiada i silenciada, és de natura ideològica, econòmica i política, però no pas científica ni sanativa. Els simplicia, els principis actius simples dinamitzats homeopàtics, capaços de guarir cada cas individual de malaltia crònica o xacra de manera certa, eficient, previsible i simple no són patentables!

L’Associació Catalana per l’Homeopatia Unicista, Visca l’Homeopatia! (ACHUVH), en nom de tots els beneficiaris de l’homeopatia, vol així contribuir decididament a la coneixença del mètode científic mèdic sanatiu, l’homeopatia, hahnemanniana i unicista, entre els conciutadans i la comunitat, perquè com a opció científica i sanativa, màximament avantatjosa i simple, com a terapèutica mèdica legítima dels éssers lliures, sigui també considerada i respectada, pel seu tan alt valor salutífer, per les autoritats polítiques i la societat civil del nostre país.

Junta de l’Associació Catalana per l’Homeopatia Unicista, Visca l’Homeopatia!

Barcelona, dilluns, 10 d’abril de 2017.

____________________

* El concepte «homeòrresi» és un concepte dinàmic plenament científic utilitzat a bastament per les ciències biològiques i de la salut. Pot reemplaçar el concepte molt més estàtic d’homeòstasi (= tendència al manteniment de l’equilibri i de l’estabilitat interns en els sistemes biològics). Aquest concepte s’escau plenament a l’homeopatia, entesa com a concepció dinàmica de l’emmalaltir i de la guarició: està també format pel prefix «homeo-» i s’alinea amb el concepte clàssic hahnemannià d’esperit, força, principi vital.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada