Carta oberta a la comunitat científica i a la societat

Amb motiu de la commemoració de la naixença, el dia 10 d’abril, del Dr. Samuel Hahnemann (1755-1843), fundador de l’Homeopatia, l’Associació Catalana per l’Homeopatia Unicista, Visca l’Homeopatia! (ACHUVH), d’acord amb els seus fins fundacionals i en nom de tots els seus associats,  té el deure cívic d’adreçar-se a la comunitat científica i a la societat catalana per manifestar que:

1. L’obra íntegra científica, filosòfica i mèdica, positivament revolucionària, del doctor Samuel Hahnemann encara és una absoluta desconeguda en les universitats, les facultats de medicina, les societats científiques mèdiques, en les associacions de pacients catalanes i en els mitjans de comunicació.

2. El mètode científic mèdic sanatiu, descobert, desenvolupat i presentat a la comunitat científica el 1796 pel doctor Samuel Hahnemann, a partir de 1810 anomenat homeopatia, s’alça sobre:

  • la simplicitat inherent al Principi de la similitud;
  • la unitat desafinació dinàmica del principi vital (homeòrresi) * |símptomes;
  • l’experimentació pura de les substàncies simples dinamitzades en el subjecte sa,

que possibilita, si s’aplica correctament en cada cas individual de malaltia crònica o xacra, la seva guarició certa i previsible (amb el benentès que la guarició encara sigui possible).

3. El mètode científic mèdic sanatiu serveix per a tractar específicament cada cas individual, i d’aquesta manera totes i cada una de les seves diverses parcel·les fisiopatològiques; optimitza l’eficiència de la seva homeòrresi immune i té, així, una extraordinària capacitat guaridora i preventiva. Satisfà, doncs, plenament el dret de tot malalt a ser tractat de la manera més científica i sanativa possible, és a dir, guaridora, certa, eficient i simple.

4. La desconeixença de l’obra científica, filosòfica i mèdica del doctor Samuel Hahnemann, unida a la negligència educativa mèdica del Principi de la similitud i la seva inherent simplicitat —la deu del fenomen ubic i universal de l’analogia, de l’analogia de l’ens, de l’Art, de la Ciència, del mètode científic, del principi vital…— explica:

  • la incapacitat de saber distingir l’homeopatia de la pseudohomeopatia («complementària», complexista, consumista, pluralista) acientífica;
  • la doble confusió homeopatia|pseudohomeopatia, ideològica, social i corporativa existent;
  • el no reconeixement, per part del paradigma biomèdic, materialista i reductor, hegemònic, de la suprema cientificitat insuperada del mètode científic mèdic sanatiu, l’homeopatia.

5. L’única raó per la qual l’homeopatia tota simple, científica, dinàmica, a dia d’avui és tan minoritària, amenaçada de ser totalment absorbida per o confosa en la pseudohomeopatia acientífica, i així anihilada, desprestigiada i silenciada, és de natura ideològica, econòmica i política, però no pas científica ni sanativa. Els simplicia, els principis actius simples dinamitzats homeopàtics, capaços de guarir cada cas individual de malaltia crònica o xacra de manera certa, eficient, previsible i simple no són patentables!

L’Associació Catalana per l’Homeopatia Unicista, Visca l’Homeopatia! (ACHUVH), en nom de tots els beneficiaris de l’homeopatia, vol així contribuir decididament a la coneixença del mètode científic mèdic sanatiu, l’homeopatia, hahnemanniana i unicista, entre els conciutadans i la comunitat, perquè com a opció científica i sanativa, màximament avantatjosa i simple, com a terapèutica mèdica legítima dels éssers lliures, sigui també considerada i respectada, pel seu tan alt valor salutífer, per les autoritats polítiques i la societat civil del nostre país.

Junta de l’Associació Catalana per l’Homeopatia Unicista, Visca l’Homeopatia!

Barcelona, dilluns, 10 d’abril de 2017.

____________________

* El concepte «homeòrresi» és un concepte dinàmic plenament científic utilitzat a bastament per les ciències biològiques i de la salut. Pot reemplaçar el concepte molt més estàtic d’homeòstasi (= tendència al manteniment de l’equilibri i de l’estabilitat interns en els sistemes biològics). Aquest concepte s’escau plenament a l’homeopatia, entesa com a concepció dinàmica de l’emmalaltir i de la guarició: està també format pel prefix «homeo-» i s’alinea amb el concepte clàssic hahnemannià d’esperit, força, principi vital.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.