La necessària refundació de l’ètica mèdica. Un deure epistemològic

Un article científic del doctor en medicina Joaquim Nabona

Resum

La beneficència terapèutica convencional de l’ètica clínica és la contraria contrariis, enantiopàtica, pal·liativa transitòria, que fins i tot rep la consideració de «tractament bàsic, necessari, principal».

L’actual normativa terapèutica biomèdica expressa així la severa carència epistemològica primària que pateix l’educació mèdica, a saber, la negligència didàctica de la simplicitat inherent al Principi de la similitud, la deu (fonament i font) de l’art, de la ciència, de la terapèutica mèdica.

Refundar l’ètica mèdica és doncs un deure epistemològic i un imperatiu moral.

Altrament els codis de Deontologia mèdica continuaran perpetuant una eticitat benèfica terapèutica aliena al dret de tot malalt a l’eficiència sanativa restablidora de la salut, i contrària al progrés de la medicina, entesa com a art i ciència de guarir de manera certa, i màximament eficient, previsible i simple en cada cas individual. 

A la llum de la simplicitat inherent al Principi de la similitud cal , doncs,refundar l’Ètica Mèdica.

Podeu llegir aquest imprescindible article cientific del doctor Joaquim Nabona si us descarregueu aquest arxiu.

1 comentari a “La necessària refundació de l’ètica mèdica. Un deure epistemològic”

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.