El gran enemic de la ciència de guarir

[La doctora Mercè Meseguer durant la presentació del doctor Joaquim Nabona a l’AMHB.]

El passat 15 de juny, el metge de família i entès en homeopatia, el doctor Joaquim Nabona  —membre de la nostra associació—, va pronunciar a la seu de l’Acadèmia Mèdico Homeopàtica de Barcelona (AMHB) la conferència-debat «El gran enemic de la Ciència de Guarir», que avui tenim ocasió de presentar-vos en dos formats: d’una banda, el vídeo que podeu veure aquí sota mateix, ja que a més dels presents a la seu de l’AMHB es va emetre en línia; i, de l’altra, les diapositives que el ponent va fer servir durant la presentació. La conferència, tot i pensada en català, es va fer en castellà, ja que l’AMHB la retransmetia a països hispanoparlants.

En síntesi, el doctor Joaquim Nabona va defensar i defensa que amb el concepte «medicament homeopàtic» inclòs a la legislació es crea un oxímoron que no solament s’allunya del pensament i l’obra del fundador de l’Homeopatia, Samuel Hahnemann, sinó que és la causa directa de la confusió homeopatia | pseudohomeopatia de què tant s’aprofiten la indústria farmacèutica i el complex del capitalisme biomèdic.

De fet, aquesta conferència-debat sobre El Gran Enemic de la Ciència de Guarir marca l’inici de la campanya de conscienciació mèdica per a la derogació de l’articulat referent a «los medicamentos homeopáticos» de la Llei del medicament vigent a l’estat espanyol des de l’any 2006, i a la resta dels estats membres de la Unió Europea.

Aquest articulat, del tot pseudocientífic, basat en la falsa premissa de l’oxímoron «medicamento homeopático», i en la pseudocientífica definició «un medicamento homeopático podrá contener varios principios activos» (sic; art. 50.), en la qual es fa ben palesa la realitat científicament fraudulenta d’aquest oxímoron contra la Ciència de Guarir, és redactat i aprovat a conveniència dels interessos de les forces ideològiques del capitalisme biomèdic-tecnològic per al foment legal de la pseudohomeopatia, la falsa homeopatia, suplantadora de l’Homeopatia, i per al foment legal de la gran confusió pseudohomeopatia|homeopatia. De fet, la seva finalitat és l’anihilació, l’anorreament, la desaparició gradual —legal— de la Ciència de Guarir, que s’alça sobre la simplicitat inherent al principi de la similitud, fundada per Hahnemann.

Aquest articulat fraudulent és fet exprés per a poder asfixiar i silenciar l’única dissidència científica mèdica proposadora real existent, això és, la dels metges científics homeòpates, la de l’Homeopatia pura, tota simple, que pot i sap denunciar amb arguments i obertament el gran frau científic-terapèutic que és el dogma enantiopàtic (contraria contrariis), hegemònicament implementat en tots els sistemes sanitaris, d’efectivitat únicament pal·liativa transitòria, però sempre i sense excepció contraproduent i nociu a mitjà i a llarg termini.

Cal ressaltar que dins el dogma enantiopàtic —pal·liatiu— hegemònic s’inscriuen, subsidiàriament, tant la «medicina integrativa», com les «medicines alternatives complementàries», les línies consumistes enantiopàtiques «verdes» del mateix capitalisme biomèdic-tecnològic.

En definitiva, des dels anys seixanta ençà, i gràcies a la fraudulenta i pseudocientífica realitat legal de l’oxímoron «medicamento homeopático», amb tot el que això implica, el capitalisme biomèdic-tecnològic pot seguir mantenint el dogma enantiopàtic pal·liatiu hegemònicament implementat en els sistemes sanitaris, i d’aquesta manera pot continuar mantenint-se en el poder, en aliança amb els estats, tot orquestrant la gran ofensiva pseudocientífica corporativa, governamental, institucional, legislativa i mediàtica contra la Ciència de Guarir, l’Homeopatia pura, tota simple, fundada per Hahnemann.

En qualsevol cas, des de l’ACHUVH esperem que aquesta conferència-debat del doctor Joaquim Nabona serveixi, també, de revulsiu perquè sigui l’Acadèmia Mèdico Homeopàtica de Barcelona qui no solament sigui crítica amb aquesta llei sinó que encapçali una campanya perquè se’n deroguin els articles que van contra l’homeopatia hanemanniana.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.