El punt capital de la qualitat hahnemanniana: la simplicitat inherent al principi de la similitud

Sota l’impuls hahnemannià, el 10 de setembre de 2016 va nèixer l’Associació Catalana per l’Homeopatia Unicista Visca l’Homeopatia! (ACHUVH) a fi d’esdevenir el nexe d’unió i força mútua dels molts individus i famílies que s’han beneficiat i es beneficien de l’homeopatia pura, tota simple, matriu de l’homeopatia unicista. La defensa i difusió de l’obra científica-filosòfica-mèdica original del doctor Samuel Hahnemann (1755-1843), fundador de la ciència de guarir, anomenada Homeopatia, era i és, òbviament, també, un dels seus objectius.

Tanmateix, davant la creixent gran ofensiva Ideològica corporativa, governamental,  institucional, legislativa i mediàtica contra «l’homeopatia», en marxa des de l’any 2005, basada en la gran confusió pseudohomeopatia|homeopatia existent, i, davant l’aquiescència al respecte per part de totes les societats mèdiques «homeopàtiques» existents, l’ACHUVH, conscient de la summa importància i transcendència de la simplicitat inherent al Principi de la Similitud —la quinta essència de la ciència de guarir fundada per Hahnemann—, es veu en la necessitat prioritària i urgent de contribuir activament a la seva pedagogia.

Per aquesta raó, i per manca d’una autoritat acadèmica superior,  l’Associació Visca l’Homeopatia! durant els seus cinc anys llargs d’existència ha estat capdavantera i pionera de la pedagogia de la simplicitat inherent al Principi de la similitud, la deu (fonament i font) de:

 • l’única llei guaridora de la natura, la llei guaridora per l’analogia del símptomes;
 • l’homeopatia pura, tota simple, fundada per Hahnemann, matriu de l’Homeopatia unicista;
 • la ciència de guarir, certa i eficient; l’eficiència sanativa restablidora de la salut; la qualitat hahnemanniana de l’homeopatia.

Així doncs, la Junta Directiva de l’Associació Visca l’Homeopatia!, sempre científicament assessorada, considera que la pedagogia activa de la simplicitat inherent al Principi de la Similitud a nivell de la comunitat científica, de la societat, i de les Societats mèdiques «homeopàtiques” és altament prioritària i urgent.

La raó és òbvia: la gran llacuna educativa existent en la formació mèdica de pregrau i posgrau és precisament la negligència de la didàctica de la simplicitat inherent al Principi de la Similitud.

Aquesta greu llacuna epistèmica —de la qual els mateixos professionals de les ciències de la salut ni en són conscients!—, condiciona, determina i esbiaixa tota l’orientació —pseudocientífica— de la terapèutica mèdica, hegemònica a Occident des de fa més de dinou segles (des de Galè), basada en el dogma enantiopàtic (contaria contrariis).

La desconeixença de la importància i transcendència de la simplicitat inherent al principi de la similitud (SIPS) és especialment greu, perquè la SIPS és exactament i precisament la deu (fonament i font) de:

 1. la unitat analogia|energia;
 2. la transformació generativa: energia llum ⇆ matèria  vida;
 3. el fenomen ubic i universal de l’analogia;
 4. la foto-homeòrresi immunitàtia de tots els sistemes vivents;
 5. la unitat homeòrresi|esperit de l’ésser humà;
 6. la lògica i el(s) llenguatge(s); la lògica binària, digital, inclosa;
 7. la consciència i la identitat individual;
 8. l’art, la ciència, i la tècnica; la suprema cientificitat d’una disciplina tècnica;
 9. la concepció dinàmica de l’emmalaltir i la guarició;
 10. el mètode científic (experimental i clínic); tota simulació, tot simulacre;
 11. el punt de l’etiologia, el punt de la psora;
 12. l’acte mèdic: el diagnòstic i el pronòstic;
 13. la ciència de guarir de manera predictivament certa i màximament eficient; l’Homeopatia pura, tota, simple, fundada per Hahnemann; i  n) la intel·ligència artificial, la realitat virtual, la robòtica;…

La desconeixença de la importància i trascendència de la SIPS és particularment molt greu  en el si de les societats mèdiques «homeopàtiques», perquè sense consciència de la summa importància i transcendència de la SIPS:

 1. no és possible argumentar la suprema cientificitat de l’homeopatia pura, tota simple, fundada per Hahnemann, davant la comunitat científica i la societat. Sense la SIPS no hi ha cap discurs científic real;
 2. desapareixen: la unitat homeòrresi|esperit de l’ésser humà; la unitat dishomeòrresi|símptomes; la més especial individualització —indivisibilitat— de cada cas; la unitat diagnòstica|terapèutica en cada fase de tractament;
 3. proliferen els falsos punts de vista materials sobre la causalitat i l’essència de l’emmalaltir. Proliferen les «veritats de baix», les úniques verificables;
 4. es negligeix forassenyadament la qualitat hahemanniana, i es degrada pseudocientíficament la praxi mèdica «homeopàtica»;
 5. prolifera la pseudohomeopatia, escapçada de simplicitat i basada en una similtud ambígua i equívoca que tot ho justifica;
 6. creix la gran confusió pseudohomeopatia|homeopatia, corporativa, mediàtica i social; creixen els adversaris i detractors de «l’homeopatia»; creix el desprestigi cientific i social de «l’homeopatia»;
 7. hom consenteix aquiescentment l’equiparació de «l’homeopatia» a una mera teràpia complementària més, inserida dins la dita «medicina integrativa», subsidiària del dogma enantiopàtic hegemònic, de manera que, enmig de múltiples variables terapèutiques concurrents, mai cap principi actiu homeopàtic no pugui provar la seva efectivitat terapèutica.
 8. hom consenteix aquiescentment l’articulat, científicament fraudulent, referit al mal dit i mal anomenat «medicament homeopàtic» de la Llei del medicament vigent des de fa dècades als Estats membres de la Unió Europea: un tret al cap legal, mortal a l’homeopatia pura, tota simple, fundada per Hahnemann; hom assisteix aquiescentment a l’assassinat ‘gota a gota’, legal, de la ciència de guarir, en el marc de la gran ofensiva ideològica contra «la pseudohomeopatia que suplanta l’homeopatia»;
 9. acríticament i inconscientment, hom utilitza l’antitètic i fraudulent sintagma nominal «medicament homeopàtic»;
 10. sense cap dissidència científica-mèdica real el contralògic i fraudulent dogma terapèutic enantiopàtic —contraria contrariis—, explotat impunement, lucrativament per l’aliança capitalisme biomèdic-tecnològic|Estats, continua implementat hegemònicament en els sistemes sanitaris.

Així doncs, la consciència de la summa importància i transcendència de la simplicitat inherent al Principi de la Similitud, la quinta essència de la ciència de guarir fundada per Hahnemann, amb tot el que això implica i suposa, de cara a la seva defensa, didàctica, difusió, ensenyament i pedagogia, particulament en l’era del progrés del reduccionisme que idolatra el fenomen “bio” material-tecnològic, és, ara per ara, una important raó de ser l’Associació Catalana per l’Homeopatia Unicista Visca l’Homeopatia! És, de fet, el seu tret qualitatiu diferencial i distintiu respecte a totes les associacions «homeopàtiques» existents.

A més de perseguir els objectius propis de l’Associació, l’ensenyança i pedagogia de la simplicitat inherent al Principi de la Similitud constitueix el nucli, el punt capital de la qualitat hahnemanniana que, activament defensa, difon i fomenta l’Associació Catalana per l’Homeopatia Unicista Visca l’Homeopatia!

[Peu de foto: diversos membres de l’ACHUVH durant l’acte d’homenatge a Samuel Hahnemann el passat 9 d’abril a Barcelona.]

1 comentari a “El punt capital de la qualitat hahnemanniana: la simplicitat inherent al principi de la similitud”

 1. Cal ressaltar que l’oxímoron “medicament homeopàtic” [oxímoron: figura retòrica consistent a posar de costat dues unitats sintàctiques o dos mots de sentit oposat;: “medicament = compost material enantiopàtic (contraria contrariis) + homeopàtic”: simplicitat fotodinàmica individualitzada], i la seva fraudulenta, pseudo-científica realitat legal (art. 50. de la Llei del medicaments vigent a l’Estat espanyol, i a tots els Estats membres de la Unió Europea), és exactament i precisament la clau de volta, la pedra angular que permet sostenir el dogma enantiopàtic -d’efectivitat únicament pal·liativa transitòria- hegemònicament implementat en tots els sistemes sanitaris, i el capitalisme biomèdic-tecnològic, que l’explota, impunement i lucrativament, en el poder, en aliança amb els Estats. La raó és òbvia, aquest oxímoron legalitzat, per a la potenciació legal de la pseudo-homeopatia, permet anihilar i anorrear -legalment- l’única dissidència científica mèdica proposadora real existent, la Ciència de Guarir, l’Homeopatia pura, tota simple, fundada per Hahnemann. Entenem doncs perquè l’oxímoron “medicament homeopàtic” es la clau de volta, la pedra angular de la Gran Ofensiva Pseudo-científica corporativa, governamental, institucional, legislativa, mediàtica contra la Ciència de Guarir, l’Homeopatia pura, tota simple, fundada per Hahnemann, que s’alça sobre la simplicitat inherent al principi -sempitern i suprem- de la similitud.

  Respon

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.